#01. Olivia

[English: scroll down]

“Olivia” er navnet på kroppsoljen som jeg brukte da jeg var gravid, i år for femti år siden (jeg er fra 1948). Denne oljen forhindrer de såkalte striae eller strekkmerker i huden på magen, forårsaket av vekst av babyen inne i livmoren. Navnet “Olivia” er selvfølgelig relatert til oljen: det er olivenolje.

Dette var første gang jeg ble kjent med olivenolje.

Olivenolje ble på den tiden (begynnelsen av syttitallet) kun brukt som kjøkkenolje, men kjøkkenolje ble heller ikke brukt så ofte, ikke så hyppig som noen år senere, da det kom mer og mer interesse for sunt kosthold med sunt fett. Sunt fett skaper et godt kolesterol (HDL). Jeg husker at da jeg begynte å bruke Olivia, føltes det litt rart å massere huden på magen med olivenolje. Men det luktet nydelig mildt, ikke fet, og huden ble faktisk mer elastisk.

Den andre gangen jeg ble kjent med olivenolje, annet enn å bruke den som kjøkkenolje, skjedde da jeg ble interessert i terapeutisk massasje, på begynnelsen av nittitallet. Massasjeoljer er en blanding av en bærerolje (som olivenolje, mandelolje, kokosolje, etc.) og en fantastisk luktende eterisk olje. Da jeg begynte med terapeutisk massasje fant jeg de fantastiske Weleda-oljene å jobbe med. Jeg var (og er) veldig entusiastisk over produktet. Da jeg leste informasjonen på esken, oppdaget jeg at hoveddelen består av olivenolje. Jeg bestemte meg for å prøve å lage min egen massasjeolje. Det så ut til å være veldig enkelt. En liten flaske økologisk ekstra virgin olivenolje kan kjøpes i alle supermarkeder. De eteriske oljene finnes i alle slags og dufter tilgjengelig i gode helsebutikker. Den hjemmelagde massasjeoljen lukter nøyaktig det samme som en massasjeolje av det utmerkede merket, men koster mye mindre og har samme kvalitet.

Jeg bruker fortsatt olivenolje: på kjøkkenet, men også på badet, overalt hvor jeg vasker hendene mine, som hjemmelaget kropps-, hånd- og fotolje, og i såperommet, hvor jeg lager olivensåper.

Hvordan lage en hjemmelaget kroppsolje

Formel: 200 ml olivenolje / 20 dråper eterisk olje [kun for ekstern bruk!] Legg dette i en tom såpeflaske med ren væske med pumpe. Tilsett litt i håndflaten og fordel oljen etter vask over den våte og varme kroppen fra ansikt til tær, og tørk deretter med et håndkle. En veldig tynn film er igjen. Den gir en matt effekt på huden, uten å veie den, uten å etterlate fete spor. Det forbedrer hudens elastisitet samtidig som det forhindrer fuktighetstap som kan bidra til aldringsprosessen. Den holder huden glatt og myk, samtidig som den etterlater en naturlig sunn glød og et yngre utseende. Mer om hudens struktur: her


English version:

#1. Hygiene

“Olivia” is the name of the body oil that I used when I was pregnant, this year fifty years ago (I am from 1948). This oil prevents the so-called striae or stretch marks in the skin of the belly, caused by the growth of the baby inside the womb. The name “Olivia” is of course related with the oil: it is olive oil.

This was the first time that I got acquainted with olive oil.

Olive oil was in that time (early seventies) only used as a kitchen oil, but kitchen oils were not so often used either, not as frequent as some years later, when there came more and more interest in healthy diets with healthy fats. Healthy fats create a good cholesterol(HDL). I remember that, when I started to use Olivia, it felt a bit strange to massage the skin of the belly with olive oil. But it smelled beautifully mild, not oily, and the skin became indeed more elastic.

The second time that I got acquainted with olive oil, other than using it as a kitchen oil, happened when I became interested in therapeutic massages, in the beginning of the nineties. Massage oils are a mix of a carrier oil(like olive oil, almond oil, coconut oil, etc.) and a wonderful smelling essential oil. When I started myself with therapeutic massages I found the wonderful Weleda oils to work with. I was (and am) really enthusiastic about the product. When I read the information on the box, I discovered that the main part exists of olive oil. I decided to try to make my own massage oil. It seemed to be very easy. A small bottle of organic extra virgin olive oil can be bought in every supermarket. The essential oils are in all sorts and scents available in good health shops. The home made massage oil smells exactly the same as a massage oil of the excellent brand, costs much lesser though, and has the same quality.

I still use olive oil: in the kitchen, but also in the bathroom, everywhere where I wash my hands, as a home made body-, hand- and foot oil, and in the soap room, where I make olive soaps.

How to make a home-made body oil

Formula: 200 ml olive oil / 20 drops essential oil [for external use only!] Put this in an empty clean fluid soap bottle with pump. Add a little bit in the palm of your hands and spread the oil after washing over the wet and warm body from face to toes, then dry with a towel. A very thin film is left. It offers a matt effect to skin, without weighing it, without leaving oily traces. It improves skin elasticity while preventing moisture loss that can contribute to the aging process. It keeps the skin smooth and soft, while leaving a natural healthy glow and younger looking result.

More about the structure of the skin: here

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Create a website or blog at WordPress.com av Anders Noren.

opp ↑